REFLEXIONEM AMB KOLOSO "YOUTUBE IS GOOD OR BAD?"

 ¿Youtube afavoreix l'aprenentatge dels nostres alumnes, o per el contrari, frena la seva assimil·lació de continguts?


Espere no ser l'únic que es pregunta aquests tipus de qüestions en el seu día a día com a mestre. Huí vivim en una societat en la que les TIC prenen una importància bàrbara. Ben cert és que ens ajuden en molts àmbits del día a día, i que amb la correcta mida, poden ser un gran aliat en el repte que suposa l'educació en el segle XXI.


En resposta a la pregunta plantetjada al principi, la meva resposta és: 

"Sí, però amb condicions"


Molts de nosaltres som perfectament capaços de estar hores i hores visualitzant vídeos del youtube sense pausa fins que acaba sent una verdadera adició en potencia. És precisa-ment açò el que és necessari evitar en els nostres alumnes. Hem de ser capaços de mostrar vídeos del youtube a classe però sempre acompanyats de leccions d'autocontrol a l'hora de visualitzar aquestos vídeos a casa.

Youtube i totes les plataformes que reprodueixen vídeos a la web són una ferramenta molt interessant per a treballar els continguts que s'ofereixen en l'etapa d'educació infantil, ja que els vídeos explicatius amb imatge vistoses i cançons sempre despertaràn més interés i motivació per part de l'alumnat que un mestre damunt d'una tarima donant una classe magistral. Per aquestes raöns hem de suportar-nos en aquestes ferramentes, però sempre sabent crear un mix entre lo antic i lo nou, entre lo digital i lo palpable, entre les TIC i el propi mestre, que els alumnes disfruten amb els vídeos, però que reconeguen i donen importància a la feïna del mestre a classe.


Us deixe un par de vídeos que suporten el que he aportat a aquesta entrada:

https://www.youtube.com/watch?v=h40pXhuyNRM

https://www.youtube.com/watch?v=Z2bER20nrHw


Gràcies per la vostra atenció i espere que disfruteu del poc temps que ens queda, 

ADEUUU!!!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

UNA EÏNA WEB 2.0

LA REALITAT VIRTUAL, REALITAT AUGMENTADA I LA ROBÒTICA EDUCATIVA.